Indsamling til Asien

Elever på Ringsted Privatskole samlede ind til Asien

08-02-05 Indland: Uddannelse
af Mary Sandbeck / AIT

På adventisternes friskole i Ringsted har eleverne lavet mad til fordel for flodbølgeofrene i Asien.

Fotos: Kaj Rasmussen
RINGSTED -- For elever på Ringsted Privatskole har det altid været en selvfølge at man hjalp andre, der ikke havde det så godt som vi har det. Hvert år har de samlet ind til Afrika. Det gjorde de også i efteråret, og resultatet blev 5.789 kr. Af disse samlede 6.-7. klasse de 2.000 kr.

Da så katastrofen ramte i Asien, begyndte 6.-7. klasse at snakke om at lave en indsamling til hjælp de nødstedte, og det blev ikke kun med tanken. Efter en tænkepause kom de frem med et forslag, som blev drøftet med deres forældre, og så var planen klar. De ville sælge mad hver dag i to uger i spisefrikvarteret. Forældrene skulle give råvarerne, elever sammen med klasselæreren og andre lærere skulle lave forberedelserne og sælge maden.

De to uger er nu slut. Og hele arrangementet har været til stor glæde for dem selv og de andre elever, med en lang kø foran skolekøkkenet klokken 11.05 hver dag. Resultatet blev 5.431,25 kr. som blev overrakt til hjælpeorganisationen ADRA (Adventistkirkens nødhjælp). Billedet viser 6.-7. klasse der overrækker checken til projektkoordinator Borghild Rasmussen fra ADRA.

Ringsted Privatskole er tilknyttet Syvende Dags Adventistkirken. Adventistkirken driver skoler, gymnasier og universiteter ud fra et kristent livssyn over hele verden.

(AIT)